انواع شیرهای برقی پنوماتیک از لحاظ كارآيي

Wiki Article

انواع شیرهای برقی پنوماتیک از لحاظ كارآيي

شير برقی پنوماتيک در انواع مختلف و شكل‌های گوناگون برای اهداف مختلف تولید می‌شوند. طراح‌ها با استفاده از شیرهای برقی پنوماتيك، انواع سيستم‌های كنترلی الكتريكی را طراحي مي‌كنند. عملكرد اين شيرها به طور معمول بين 24 تا 220 ولت است.

اين عاملی است كه باعث تنوع در طراحی شيرهای برقی پنوماتيك مي‌شود. شير برقی پنوماتيک در صنايع مختلفي مثل داروسازی، صنايع غذايی، صنايع شيميايی و نفت و گاز به كار مي‌روند.
در زير به انواع شيرهاي برقي پنوماتيك اشاره مي‌كنيم.

·         شیر برقی پنوماتیک سويه

از اين نوع براي وقتي كه مي‌خواهيم جلوي برگشت جريان در خط لوله را بگيريم، استفاده مي‌كنيم. به طور مثال در كمپرسور يا پمپ زماني كه جريان برگردد، عملكرد دچار مشكل خواهد شد. براي جلوگيري از اين مشكل از شیر برقی پنوماتیک يك سويه استفاده مي‌كنند.

·         شیر برقی پنوماتیک كنترل فشار

براي كنترل فشار سيال، از شیر برقی پنوماتیک استفاده مي‌كنند. اين نوع شیر برقی پنوماتیک براي كنترل فشارهاي مختلف با طراحي‌های گوناگونی تولید می‌شوند. در واقع این شیرها، برای محدود کردن فشار سیال به کار می‌روند. برای بالا بردن سطح ایمنی سیستم‌های پنوماتيكي، از اين نوع طراحي استفاده مي‌كنند و با اين كار فشار مخزن كنترل مي‌شود. كنترل فشار مخزن با كاهش فشار ورودي سيال صورت مي‌گيرد. در برخي اوقات، بعد از كمپرسور باد، از شير برقي محدودكننده فشار استفاده مي‌شود.

در اين نوع، كاربرد ديگر مربوط به شيرهاي تنظيم كننده فشار است. براي اينكه بتوانيد فشار ثابتي را تامين كنيد، مي‌توانيد از شیر برقی پنوماتیک استفاده كنيد. نوسان‌هاي جريان سيال براساس فشار مورد نياز كنترل مي‌شود و در اصطلاح فشار سیال در یک میزانی مشخص ثابت می‌ماند.

مورد دیگر استفاده از شیرهای برقی پنوماتيك كنترل فشار، در طراحي سيستم‌هاي كنترلي است. در اين مورد يك شیر برقی پنوماتیک در مدار قرار مي‌گيرد و زماني كه جريان از ميزان مشخص شده پايين‌تر يا بالاتر برود، با ارسال سيگنال يا هشدار اپراتور را متوجه اين تغيير مي‌كند.

·         كنترل جريان سيال

همانطور كه گفتيم، شيرهاي برقي براي مديريت جريان سيال‌ها استفاده مي‌شود. براي همين يكي از كاربردهاي طبيعي در استفاده از شير برقي پنوماتيك، كنترل جريان سيال است. اين شير پنوماتیک را روي خطوط لوله به كمك سلونوئيد نصب مي‌كنند و اين قطعه مي‌تواند جريان سيال را كنترل كند. زماني كه ولتاژي به سر سلونوئيد وارد نشود، جريان كامل برقرار است.

با بالا رفتن ولتاژ در دو سر سلونوئيد، جريان سيال كمتر مي‌شود. اين كنترل زماني اتفاق مي‌افتد كه شير در حالت جريان باز ساخته شود. در زماني كه شيرهاي الكتريكي در صورت بسته طراحي مي‌شوند، زماني كه جريان الكتريسيته بالا رود، جريان سيال نيز افزايش پيدا مي‌كند.

·          قطع و وصل جریان به کمک شیر های پنوماتیک برقی

در اين نوع از شیر برقی پنوماتیک براي قطع و وصل كردن جريان به صورت كامل استفاده مي‌شود.

«پورت» سوراخي در بدنه شير كنترل است، كه يك اتصال دهنده و شلينگ‌هاي متصل در آن پيچ مي‌شود. اندازه پورت با NPT اندازه‌گيري مي‌شود و بايد بدانيد از اندازه پورت براي كارتان مطمئن شويد.

«راه» يا مسير در شيرهاي كنترل پنوماتيك، جهتي است كه هوا مي‌تواند از يك شير كنترل وارد يا خارج شود. البته بايد بگوييم كه تعريف‌هاي مختلفي براي اين اصطلاح وجود دارد.

«موقعيت»، مجموعه‌اي از راه‌ها از طريق پورت‌هاست كه با برخي از كنترل‌هاي دستي بدست مي‌آيد. به طور مثال شير كنترل پنوماتيك دكمه فشار و كشش داراي دو موقعيت است؛ موقعيت اول زماني است كه دكمه به داخل فشار داده شود كه براساس آن مجموعه مشخصي از جريان را بدست مي‌آوريد. موقعيت دوم زماني است كه جريان‌هاي مشخصي را هنگام كشيدن دكمه بدست مي‌آوريد

خرید شیر پنوماتیک

به هنگام خرید شیر پنوماتیک با انواع و اقسام شیرهای پنوماتیک روبرو خواهید بود. در شیر پنوماتیک برقی یا الکترومغناطیسی (Electromagnetic Pneumatic Valve) اهرم شیر به یک سیم پیج یا بوبین متصل میباشد. بعد از اعمال نیروی الکتریکی، بوبین خاصیت آهنربایی پیدا نموده، فعال شده و به شیر نیرو وارد می کند. در این شرایط شیر پنوماتیک تغییر جهت می دهد و هوای فشرده را کنترل می نماید. در شیر پنوماتیک بادی (Pneumatically Operated Valve) اما اهرم شیر توسط جریانی از هوای فشرده درون سیستم کنترل می شود و باز و بسته شدن شیر به ارسال سیگنال از طرف سنسور بستگی دارد. این فرآیند در شیر پنوماتیک مکانیکی (Mechanical Pneumatic Valve) نیز مشابه با شیرهای خانگی صورت می پذیرد. در واقع باز و بسته شدن شیر باید توسط اپراتور و یک نیروی خارجی صورت پذیرد. این در حالی ست که در شیرهای پنوماتیک بادی و الکترومغناطیسی نیاز به دخالت نیروی انسانی وجود ندارد. این شیرها عموما چرخش 90 درجه دارند و تنها کاربردشان باز و بسته کردن جریان هواست.

بنابراین در خرید شیر پنوماتیک باید به نوع سیستم و عملکرد آن توجه داشته باشید تا موفق به انتخابی ایده آل شوید. شیرهای پنوماتیک علاوه بر تنوع از لحاظ نیروی محرک دارای تنوع بالایی از لحاظ شیوه عملکرد، نحوه قرارگیری دیسک داخلی، تعداد پورت های ورودی و خروجی، فرآیند باز و بسته شدن پورت های ورودی و خروجی، موقعیت سوپاپ ها، تعداد مسیرهای جریان، استانداردهای تولید و نوع سیگنال هستند. بنابراین در خرید شیر پنوماتیک باید تخصص کافی داشته باشید. به همین جهت یاری گرفتن از کارشناسان حرفه ای صبا صنعت در این راستا به شما توصیه می شود.

در خرید شیر پنوماتیک باید به پارامترهای مختلفی توجه داشت. این پارامترها شامل دبی جریان، میزان فشار مورد نیاز سیستم و جهت جریان هوا می باشد. چنانچه این موارد در خرید شیر پنوماتیک لحاظ نشود ممکن است عملکرد سیستم در نهایت با نقص مواجه شود. یک مثال ساده در این باره، عملکرد پمپ آب است. اگر قصد داشته باشید برای پمپ خانه تان اقدام به خرید شیرهای پنوماتیک نمایید و انتخاب اشتباهی را صورت دهید یقینا این انتخاب اشتباه منجر به وارد آمدن فشار به پمپ و سوختن آن خواهد شد. این موضوع در مورد سیستم های بادی نیز صادق است. در صورت خرید شیر پنوماتیک غیر اصولی و یا شیر پنوماتیکی که دارای نشتی می باشد، دیر یا زود سیستم دچار نقص و خرابی خواهد شد. به همین دلیل توصیه می کنیم که قبل از خرید شیر پنوماتیک حتما از مشاورین حرفه ای کمک بخواهید. شما می توانید برای خرید شیرهای پنوماتیک، از کارشناسان مجموعه صبا صنعت اقدام به دریافت مشاوره نمایید. بدین منظور کافی ست با شماره تماس های قرار داده شده در وبسایت تماس حاصل نمایید.

Report this wiki page